Wystawcy

E-mail: info@naturalborndesign.pl

Media społecznościowe:

Co robimy, kim jesteśmy?

Natural Born Design to mała rodzinna pracownia, która pasjonuje się tworzeniem prostych i użytecznych produktów. W swojej pracy poszukujemy minimalistycznych form, które pozwalają na podkreślenie charakteru i właściwości użytego materiału.

Większość pomysłów na produkty wynika z obserwacji potrzeb własnych i otaczających nas ludzi, ponieważ chcemy odpowiadać na konkretne zapotrzebowania użytkowników. Tworzymy rzeczy w małych seriach lub na zamówienie, starając się w ten sposób nie wchodzić w nurt wszechobecnej nadprodukcji i trafiać do osób, które rzeczywiście potrzebują naszych produktów. Do naszej pracy staramy się podchodzić odpowiedzialnie myśląc o jej znaczeniu w kontekście ekologicznym, ekonomicznym i społecznym.

Kochamy tworzyć rzeczy własnoręcznie, ale współpracujemy też z lokalnymi rzemieślnikami podglądając ich kunszt i szacunek do materiału. Staramy się, aby nasze produkty były dopracowane w każdym detalu, trwałe i łatwe w użytkowaniu. Szukamy jak najprostszych rozwiązań i często decydujemy się na pozostawienie widocznej konstrukcji i ukazanie szkieletu danej rzeczy. Zależy nam również na tym, aby nasze produkty były długowieczne i mogły służyć naszym klientom przez wiele lat.

Na miejsce swojej działalności wybraliśmy warszawską Pragę Północ, która od lat niezmiennie inspiruje nas swoją surowością, odwagą i pewnego rodzaju dzikością.

tn_grafika wyróżniająca na kafelek_Natural Born Design

Materiały do pobrania